Ervaringen

In maart 2021 werd ik last minute benaderd door Britse ouders die hun vierde kindje verwachtten (derde zwangerschap). Ze woonden pas 2 weken in Amsterdam. Ik heb de moeder begeleid tijdens de laatste 3 weken van haar zwangerschap en de bevalling (de vader kon wegens omstandigheden niet bij de bevalling aanwezig zijn). Op 7 april is de moeder bevallen van een gezonde zoon. De moeder heeft haar ervaring met mij als haar doula beschreven.

Teuntje was really an amazing birth partner.

We only required someone to be with me during the birth as my husband could not join me but we kept in touch up to the birth. She would message me for updates if she hadn’t heard from me. I ended up calling her at 3am and she was here at our apartment within 15 mins. She stayed with me throughout the night, called the midwife when my labour intensified, and pretty much carried me to the taxi and to the hospital.

Teuntje was better than we could have ever imagined, she stayed in contact after the birth of our healthy baby boy, has been to see us recently just to see how we all are.

Deciding on Teuntje as the doula for birth was one of the best decisions we’ve made recently. I would absolutely recommend her to anyone that is unsure, feels anxious and just needs that extra reassurance from someone that is calm, friendly and very, very experienced.

Assia Afzal

Begin maart 2018 ben ik benaderd door een alleenstaande moeder die haar tweede kindje verwachtte. Na een eerste bevalling met een keizersnede had zij de wens om op natuurlijke wijze te bevallen. Op 9 augustus is de moeder zoals gewenst op natuurlijke wijze bevallen van een kerngezonde zoon. De moeder heeft haar ervaring met mij als haar doula beschreven.

Tijdens mijn tweede zwangerschap zocht ik begeleiding van een doula. Mijn eerste bevalling heb ik als zeer traumatisch ervaren. Mede door een kindje dat in het vruchtwater gepoept had, een weeënstorm en uiteindelijk een spoedkeizersnede.

Tijdens deze bevalling had ik het gevoel totaal de controle kwijt te zijn. Ik had me niet voorbereid, dacht zoals veel vrouwen met mij, dat het allemaal vanzelf wel goed zou komen. Maar doordat ik het liet gebeuren, raakte ik de controle kwijt. Het draaide niet om mij en de baby. Het overkwám mij. Mijn dochter werd geboren met een apgarscore van 2 en is uren gescheiden geweest van mij. De borstvoeding lukte niet en ik had een enorm gevoel van falen. Ik ben hier voor mijn gevoel nooit helemaal overheen gekomen. Ik had lange tijd het gevoel dat er iets miste in de hechting tussen mij en mijn dochtertje. En het gevoel dat ik dat goed moest maken, bijna alsof ik moest compenseren.

Toen ik na 4 jaar voor de tweede keer zwanger werd, raakte ik in paniek. Ik wilde dit niet nog een keer meemaken. In een tijdschrift las ik over een doula. Hier had ik nog nooit van gehoord. Ik ben wat gaat rondkijken op het internet en zo kwam ik bij Teuntje terecht. Ze stelde voor om eerst een keer kennis te komen maken om te kijken of er een klik zou zijn. Tijdens het eerste gesprek viel me op wat een fijne persoonlijkheid Teuntje heeft. Warm en oprecht. Tijdens de rest van mijn zwangerschap heeft ze me geweldig bijgestaan. Samen hebben we een plan van aanpak gemaakt en ook hielp ze me met het bevallingsplan. We hebben nog meerdere keren afgesproken en ze is meegegaan naar een afspraak met het medische team in het ziekenhuis. Wat ik erg fijn vond, is dat ik haar altijd kon bellen, appen of mailen. Ze zocht informatie voor me op en was een steun als het even te veel werd. Het werd uiteindelijk een erg zware bevalling. Mijn zoontje lag in kruinligging. Maar met de mentale hulp van Teuntje is mijn zoontje via de normale weg geboren. Hij blaakte van gezondheid en de eerste uren hebben we samen gebuideld. Teuntje was daar als ik haar nodig had, maar voelde ook aan wanneer het tijd was om een stapje terug te doen. Ondanks de zware bevalling, kijk ik deze keer wél positief terug op mijn bevalling. Mede door Teuntje is het deze keer wél (bijna helemaal) gegaan zoals ik het wilde en werden mijn wensen in het ziekenhuis gerespecteerd. Inmiddels is mijn zoontje 7 maanden en genieten we beiden nog enorm van de borstvoeding. We zijn veilig gehecht samen. Met z’n drieën. Op de een of andere manier is deze bevalling ‘helend’ geweest voor de oude wonden. Het moest zo zijn.

Na de bevalling mocht ik van Teuntje nog een prachtig verslag ontvangen, waar ik heel erg van ontroerd was. Dit bewaar ik voor mijn zoontje voor later.

Dankjewel Teuntje, voor het terug vinden van mijn kracht!

Carine

Begin januari 2018 ben ik benaderd door een Engels sprekend stel expats dat hun eerste kindje verwachtte. Het stel heeft geen familie in Nederland en ik heb hen begeleid tijdens de zwangerschap. Op 31 mei is de moeder bevallen van een kerngezonde dochter. De moeder heeft haar ervaring met mij als haar doula beschreven.

“Teuntje was our dear doula for the birth of our baby girl Ella. I’m glad to have found her because she has been a great support before, during and after labor.

I had a quite complicated pregnancy. Having a high risky pregnancy, a breech baby and then overdue with induction were all big challenges. Teuntje met me and my husband when I was 5 months pregnant and after that almost every month, we all got together for the birth plan, to learn more about our options, pregnancy massage, going through pain relief methods and of course moral support. On the day of the labor, she physically and mentally helped me to get through the induction and she was there when we finally held our baby girl in our arms. Everything went perfect in the end and Teuntje was so kind to take the precious first photos of Ella which made it even more special.

Teuntje is definitely a very helpful doula and she is the nice, calm person everybody needs by their side during pregnancy and birth!”

Gizem