Oproep voor aanstaande moeders 

Doula in opleiding

In november 2017 ben ik enthousiast begonnen aan mijn opleiding tot doula bij In Bloei in Rotterdam. De complete opleiding bestaat uit 15 lesdagen met theorie- en praktijklessen, het schrijven van een scriptie over een zelfgekozen onderwerp en een drietal stages.

Mijn scriptie over het onderwerp “Het gouden uur” is beoordeeld en goedgekeurd en mijn drie stages heb ik succesvol afgerond. In februari rond ik de opleiding tot doula af met een eindgesprek met mijn mentor en begin maart 2019 word ik gecertificeerd als doula.

Als doula bied ik begeleiding tijdens de zwangerschap en geboorte aan de aanstaande moeder en haar eventuele partner. Ik ben een zwangerschap- en geboortecoach die inspeelt op de wensen van de zwangere vrouw. Ik geef praktische, empathische en morele ondersteuning, zodat de aanstaande moeder zich gehoord en erkend voelt in haar wensen en eventuele angsten tijdens de zwangerschap, de bevalling en kort na de geboorte.

Afgeronde stage opdrachten

Begin januari 2018 ben ik benaderd door een Engels sprekend stel expats dat hun eerste kindje verwachtte. Het stel heeft geen familie in Nederland en ik heb hen begeleid tijdens de zwangerschap. Op 31 mei is de moeder bevallen van een kerngezonde dochter. Dit was mijn eerste stage die ik succesvol heb afgerond. Klik hier voor de review die de moeder heeft geschreven.

Begin maart 2018 ben ik benaderd door een alleenstaande moeder die haar tweede kindje verwachtte. Na een eerste bevalling met een keizersnede had zij de wens om op natuurlijke wijze te bevallen. Op 9 augustus is de moeder zoals gewenst op natuurlijke wijze bevallen van een kerngezonde zoon. Dit was mijn tweede stage die ik succesvol heb afgerond.

In november 2018 ben ik “last minute” benaderd door een stel waarvan de moeder haar eerste kindje verwachtte. Op 26 november is de moeder geheel onverwachts 2 weken voor de uitgerekende datum bevallen van een kerngezonde zoon. Eind januari 2019 heb ik mijn derde stage succesvol afgerond.

Oproep voor aanstaande moeders

Ben jij zwanger en ben je geïnteresseerd in objectieve informatie en ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling, zodat jij vol zelfvertrouwen de geboorte van jouw kindje tegemoet kan gaan en je baby een zachte landing krijgt?

Omdat ik nog niet ben gecertificeerd kan ik jouw doula zijn tegen het sterk gereduceerde tarief van € 395,- exclusief de door mij te maken reiskosten. Je krijgt daarvoor:

  • 3 gesprekken tijdens de zwangerschap waarin jouw verwachtingen en wensen centraal staan,
  • continue begeleiding tijdens de bevalling (zowel thuis als in het ziekenhuis) vanaf het moment dat jij dat wil,
  • een bezoek in de kraamweek,
  • een bezoek in de periode na de kraamtijd,
  • een door mij geschreven geboorteverslag.

Mocht je aanvullende wensen hebben dan is dat bespreekbaar. Uiteraard kunnen daar extra kosten aan verbonden zijn.

Wil jij een fijne ondersteuning en begeleiding van mij als doula, heb je nog vragen of ken je iemand voor wie ik iets kan betekenen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met mij op via telefoon of email. Klik hier voor de contactgegevens.